İşveren olarak Avusturya Güncel Evraklar

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Avusturya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
  • Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
  • Vergi Levhasının Fotokopisi
  • İmza Sirküleri Fotokopisi
  • Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  • Hesap Cüzdan Fotokopisi
  • Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
  • Kredi Kartları Fotokopisi
  • Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Avusturya daki Firmadan Davetiye
    ( Avusturya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Avusturya konsolosluğu vize
  • departmanında olması gerekmektedir.)
  • 2 Resim ( Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu çalışan olarak Avusturya Güncel Evraklar

  • Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Avusturya konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
  • Şirketin imza sirküleri
  • Vergi levhasının fotokopisi
  • Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi
  • Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
  • 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
  • Son üç aylık bordro fotokopisi
  • Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Kredi kartları fotokopisi
  • Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
  • Ticari Seyahatleriniz İçin Avusturya daki Firmadan Davetiye
    ( Avusturya dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Avusturya konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımı olarak Avusturya Güncel Evraklar

  • Avusturya konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Hesap cüzdan fotokopisi
  • Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Eşinin geçerli yada eski Avusturya vizesi varsa fotokopileri

Öğrenciler İçin Avusturya Güncel Evraklar

  • Avusturya Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
  • 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Avusturya ya seyahat edebilmesi için muvafakat name
  • Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
  • Anne veya Babanın geçerli yada eski Avusturya vize si varsa fotokopileri

Emekli olarak Avusturya Vizesi – Emekli olarak Avusturya Vize Başvurusu

  • Avusturya Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdanı fotokopisi
  • Sağlık karnesi fotokopisi
  • Gayrimenkul tapu fotokopisi
  • Banka cüzdan fotokopisi
  • 2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
  • Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
  • Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ‘ Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası

Avusturya ticari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

Avusturya Ticari vizesinde davetiye davet eden firma tarafından antetli kağıda kaşeli imzalı olması gerekmektedir ve mail olarak kabul edilmektedir. Ticari vizeler genellikle 7 gün içerisinde konsolosluğun yoğunluğuna göre sonuçlanmaktadır.Ticari vize de Dikkat edilmesi gereken en önemli husus Kendi şirketiniz veya çalıştığınız şirketiniz ile Macaristan dan davetiye gönderen şirketin iş kolu aynı olmalıdır. Avusturya konsolosluğu bu konu da çok dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin red olması anlamına da gelmektedir.

Genellikle seyahatiniz süresince vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun süreli olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının etkisi oldukça yüksektir. Ticari vizelerinizde otel ve uçak rezervasyonlarınız firmamız tarafından temin edilmektedir.

Avusturya Turistik vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

Avusturya  turistik vizesinde uçak rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir. Otel rezervasyonlarınız opsiyonlu olması gerekmektedir. Macaristan a aile arkadaş ziyareti olarak gidecek yolcularımız Avusturya da ki tanıdıklarından davetiye istemesi gerekmektedir.

Davetiye göçmenlik bürosundan onaylı olup davet eden kişi pasaport ve oturum kartını da yollamalıdır. Davet eden şahıs yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür.

Turistik vize başvurularınız 7 veya 15 gün içerisinde Konsolosluk tarafından sonuçlandırılmaktadır.Turistik başvurularınızda seyahatinize en az 15 gün kala başvuru yapılmalıdır.

Avusturya vizesin de resim en 3.5 cm boy 4.5 cm arka fon beyaz içerik ebatı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır. Parmak izi uygulamasına girmemiş yolcularımız randevu tarihinde parmak izi vermek için bizim ile beraber başvuruya gelmeleri gerekmektedir ve Avusturya vizesi alırken vereceğiniz parmak izini Konsolosluk Schengen sistemine yönlendirmediğinden dolayı VIS (biometrik vize sistemi ) olarak kabul edilmemektedir.

Etiketler: 2.395 kez Okunma 21 Eki 2015

Yazar Hakkında

Benzer Yazılar

Schengen vizesi, schengen

Belçika Vizesi

24 Eki 2015
pegasus-vize

Finlandiya Vizesi

23 Eki 2015
Lüksemburg Vizesi

Lüksemburg Vizesi

23 Eki 2015
İsveç Vizesi

İsveç Vizesi

23 Eki 2015

Yorumlar

    • ÜMİT KIRMIZITAŞ
      ÜMİT KIRMIZITAŞ 20 Kasım 2015

      İyi çalışmalar
      Ben eşim ve iki çocuğumla beraber, Avusturya’ya akrabalarımızın yanına gitmek için vize başvurusu yapmak istiyorum neler yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz.

      • TDO
        TDO 20 Kasım 2015

        Avusturya vizesi için akrabalarınızdan davetiye almanız gerekmektedir.Daha sonra web sitemizdeki evrakları hazırlayarak tarafımıza gönderebilirsiniz.

    • AYLİN GÜL
      AYLİN GÜL 3 Aralık 2015

      Merhabalar
      Avusturya için vize başvurusunda bulunmak istiyorum özel bir hastanede diyetisyen olarak görev yapmaktayım Avusturya’da erkek kardeşim yaşıyor bana davetiye göndermesi gerekiyormu?

      • TDO
        TDO 4 Aralık 2015

        Avusturya vizesi için Erkek kardeşinizin mutlaka davetiye göndermesi gerekli

    • SERAP TEMİZ
      SERAP TEMİZ 8 Aralık 2015

      merhabalar,
      Genel müdürümüz için ticari görüşmeler yapması için viyana için vize başvurusunda bulunacaz vize işlemlerimizi sizin aracılığınızla yapmak istiyoruz yapmamız gereken prosedür nelerdir bilgilendirirmisiniz