Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi – ÖRNEK DİLEKÇE İÇİN TIKLAYIN

Öğrenciler için, Fransa Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport
  • Fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
  • Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (18 yaş altı için Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. Muvafakatnamede kimin ile gidiliyorsa yada hangi otelde kalınıyorsa otel adı adresi
  • telefonu tarihleri mutlaka belirtilmelidir.)
  • Öğrenci belgesi
  • Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
  • Anne ve Babadan gidiş amacını  masraflarını karşılayacağını  belirten  dilekçe
  • Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İşverenler için, Fransa Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport
  • Fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
  • Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
  • Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Şirket ve Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı ( ticari ise şirketin bankası, turistik ise şahsi banka hesap dökümleri konulacaktır.)
  • Şirket ve Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Bordrolu çalışanlar için, Fransa Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport
  • fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
  • Şirket antetli kağıda izin yazısı
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası( son 3 yıl dahil )
  • Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
  • Ssk 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi dilekçe
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Ev hanımları için, Fransa Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport
  • fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
  • Şahsi dilekçe
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı varsa
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa
  • Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise  anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

Avukatlar için, Fransa Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport
  • fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
  • Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
  • baro yazısı
  • vergi levhası
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
    (eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

Memurlar için, Fransa Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport
  • fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
  • Kurum yazısı
  • Kurum kimlik fotokopisi
  • Son Üç aylık maaş bordrosu
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Emekliler için, Fransa Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport
  • fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların
  • bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Fransa Ticari vizesin de dikkat edilmesi gereken hususlar ;

Fransa Ticari vizesin de Ticari davetiyenin mail olarak gelmesi yeterlidir.Fransa dan gelecek davetiye sizin işiniz ile ilgili orantılı olmalıdır.Konsolosluk bu tarz başvurularda işiniz ile Fransa dan davet  eden firmanın arasında iş kolu açısından bir bağlantı olması konusunda hassas davranmaktadır.

Fransa konsolosluğu diğer ülkelerden farklı olarak ticari vizesin de herhangi montaj veya kısa sürelide olsa sattığınız bir ürün ile ilgili orada yapacağınız işlemleri Work Permit ( Çalışma vizesi ) olarak ta değerlendirebilmektedir.Bu tarz değerlendirmeler 6 ay a kadar vize alım süresinin  uzamasına sebep olabilmektedir.

Bu yüzden Fransa dan ticari davetiye alırken bu hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.Davetiye aldıktan sonra web sitemizde ki gerekli olan evrakları hazırlayarak tarafımıza gönderebilirsiniz.Ticari vizeler genellikle 2 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ticari vizelerde şirket banka hesap detaylarınızı sunabilirsiniz. Otel ve uçak rezervasyonları gerektiğin de firmamız tarafından yapılmaktadır.

Fransa Konsolosluğuna Vize Randevu Nasıl Alınır ?

Acentemiz Fransa konsolosluğu resmi acentesidir. Fransa konsolosluğu randevu işlemleri için acentemiz aracılığı ile işlem yapılabilmektedir.Acentemiz vize randevularını ertesi güne dahi alabilmektedir.

Fransa Konsolosluğu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Fransa konsolosluğu vize başvurusu acentemize teslim edilen evraklar neticesinde işleminiz başlatılarak yapılabilmektedir.Acentemiz Sizin adınıza tüm işlemlerinizi gelmenize gerek kalmadan yürütebilmektedir.

Fransa Ticari Vize Başvuru Ücretiniz Nedir ?

Fransa konsolosluğu ticari vize ücreti 60 eurodur. Bu ücretlere ek olarak aracı kurum bedeli ve seyahat sağlık sigortası ücretleri tabi olacaktır.

Fransa Turistik Vize Başvuru Ücretiniz Nedir ?

Fransa turistik vize başvuru ücreti 60 eurodur. Aracı kurum ve sigorta bedeli dahil değildir…

Fransa Turist Vizesi Nasıl Alınır ?

Fransa turist vizesi eğer bir tanıdık vasıtası ile gidilecekse mutlaka yerel belediyeden davetiye alınması gerekmektedir. Eğer tanıdık bir akraba yok ise otel ve uçak rezervasyonu ile işlem yapılabilmektedir.

Uzun Süreli Fransa Ticari Vize Nasıl Alınır ?

Uzun süreli Fransa vize işlemleri için maddi durum evraklarınızın kuvvetli olması banka hesap ekstRedeki bakiyenizin kuvvetli olması 5 yıllık vize alımını kolaylaştırmaktadır.

Fransa Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur ? Dikkat Edilmesi Gerekenler ?

Fransa vize başvuru formu acentemiz tarafından doldurulmaktadır.Tüm başvuru işlemlerinde acentemiz yetkili acente statüsündedir.

Fransa Vize Başvurusu İçin Davetiyeyi Nasıl Temin Edebilirim

Fransa vize başvurusu için turistik davetiye yi orada ki yerel belediyeden temin edilmesi gerekmektedir. Fransa ticari vize başvuruların da ise bağlantıda olduğunuz firmadan davetiye almanız yeterlidir.

Fransa Vize Başvuru Sonucum Ne Zaman Çıkar ?

Fransa vize başvuru sonucu yaklaşık 2 günde sonuçlanmaktadır.

Fransa Vizesi İçin Biometrik Fotoğrafın Boyutları Nedir ?

Fransa vizesi için 3,5-4,5 biometric beyaz fon 2 adet fotoğraf olamsı yeterlidir.

Fransa Turistik vizesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ;

Fransa Turistik vizesinde ; Akrabanız var ise mutlaka davetiye alarak seyahat etmeniz gerekmektedir.Davetiye belediyeden onaylı olarak çıkartılması gerekmektedir.Fransa da yaşayan akrabanızın şartları uygun ise belediye ye giderek 50 euro karşılığında adınıza davetiye çıkartabilmektedir.

Bu davetiyenin orjinalinin mutlaka posta yolu ile tarafınıza gönderilmesi gerekmektedir.Davetiye geldikten sonra başvuru evraklarınızı hazırlarken Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini Evraklarınız ile birlikte konsolosluğa sunulması gerekmektedir.

Fransa vizesi turistik işlemlerinde herhangi bir tanıdığınız yok ise ve sadece tatil veya tur amaçlı seyahat edeceksiniz en önemli dikkat edilmesi gereken husus otel rezervasyonun konfirmeli olması gerekmektedir.Konsolosluk Sunduğunuz oteli aradığında sizin adınıza rezervasyonu görmesi gerekmektedir.Banka hesaplarınız kuvvetli olması vize sürenizin uzun çıkmasına sebep olabilmektedir.

Fransa konsolosluğuna akridite olan firmamız randevu konusunda istediğiniz zamana randevu alabilmektedir.Vizeler iki gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Suriye vatandaşları için Fransa Vizesi nasıl alınmalıdır ?

Suriye vatandaşları için Fransa vizesi alınabilmektedir..Fakat Fransa vizesi için mutluka Suriye vatandaşının Türkiye de oturumu olması gerekmektedir…Ayrıca Türkiye de ne iş ile uğraşıyorsa onun ile ilgili evrakları sunması gerekmektedir..Eğer banka hesapları ve tapu belgeleri arapça bunları İngilizce veya Almanca olarak sunması gerekmektedir..

Üçüncü ülke vatandaşları için Fransa vizesi nasıl alınır ?

Üçüncü ülke vatandaşları vize alımında kendi ülkelerindeki temsilcilikleri veya Türkiyeden başvuru yapmak istiyorlarsa mutlaka çalışma iznini veya ikametgah tezkeresini sunması gerekmektedir.Evraklarını başvuru yapacağı ülkenin resmi diline çevirerek yapması gerekmektedir.

Fransa ülkesi için oturum vizesi nasıl alınır ?

Fransa için oturum vizesi alınması için Fransa da yatırımda veya bir şirket kuruluşu olması gerekmektedir.Fransa Türk vatanadaşlarına oturumu zor vermektedir.Bunun için aile birleşimi ,Şirket veya gayrimenkul alımı yapılarak oturum sağlanabilir.
Fransa ülkesi için vatandaşlık vizesi nasıl alınır ?

Fransa Aile ziyaret vizesi nasıl alınır ?

Fransa aile ziyareti vizesi için ; Fransa da bulunan akrabanızın veya yakınınızın mutlaka belediyeden onaylı davetiye çıkarması gerekmektedir.Fransa belediyesinden çıkartılan davetiye genellikle 3 aylık olmaktadır..Çıkartılan davetiye ile birlikte web sitemizde yazılı olna evrakları hazırlayarak tarafımıza başvuru yapılabilmektedir.

Çiftçiler İçin Fransa vizesi nasıl alınır ?

Çiftçiler için Fransa vizesi alınması için kişinin çiftçilik belgesi, tapu belge fotokopileri ve diğer maddi durum evrakları olması gerekmektedir..Çiftçiler için Fransa vizesi mal varlığına, büyük ve küçük baş hayvan sayısına ve tapu fotokopilerine bağlıdır.

Fransa Çalışma vizesi nasıl alınır ?

Fransa çalışma vizesi alabilmek için; Fransa daki şirket tarafından tarafınıza çalışma izni yazısı veya work permit gönderilmesi gerekmektedir.Fransa çalışma vizesi için ; Fransa da bulunan yetkili mercii ler vasıtası ile işlemlerin evrakların çıkarılması gerekmektedir..Size çıkartılan çalışma izni yazısı ile evrakların hazırlanarak tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.

Fransa Fuar vizesi için başvuru şartları ?

Fransa fuar vizesi aynı Fransa ticari vizesi işlemleri gibidir.Fransa fuar vizesi için de Fransa dan davetiye veya Fransa daki fuarın Türkiye temsilciliğinden alınan davetiye yeterli olmaktadır..Sadece ziyaretçi amacı ile gidecek olan kişiler fuarın ilgili web sayfasından fuar giriş biletlerini temin edebilir..

Fransa Vizesi

Fransa Vizesi

Etiketler: 9.698 kez Okunma 21 Eki 2015

Yazar Hakkında

Benzer Yazılar

Schengen vizesi, schengen

Belçika Vizesi

24 Eki 2015
pegasus-vize

Finlandiya Vizesi

23 Eki 2015
Lüksemburg Vizesi

Lüksemburg Vizesi

23 Eki 2015
İsveç Vizesi

İsveç Vizesi

23 Eki 2015

Yorumlar

    • Seda Yılmaz
      Seda Yılmaz 18 Kasım 2015

      İyi Çalışmalar
      Fransa vizesi için başvuruda bulunmak istiyorum. Daha önce 2 kere Fransa vizesi almıştım. Tekrar başvurduğum zaman uzun süreli alabilir miyim?

    • OLCAY BAŞAL
      OLCAY BAŞAL 19 Kasım 2015

      İyi çalışmalar
      Sizden daha önce 5 yıllık Fransa vizesi almıştım vizem bitti. Tekrar sizin üzerinizden Fransa vize başvurusu yapmak istiyorum evraklarım hazır bugün içinde adresinize kargo gönderiyorum.Aralık 20 de seyahatim var vizem yetişir mi acaba?

      • TDO
        TDO 19 Kasım 2015

        Vizeniz seyahat tarihinize yetişir.Tarafımıza kargolayabilirsiniz.

    • gürkan çetin
      gürkan çetin 20 Kasım 2015

      Sayın Yetkili,

      Konya da ikamet etmekteyim arkadaşlarım sizden daha önce uzun süreli vize almış, bana da bu
      konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca en geç 4 gün içerisinde sonuçlandığı doğrumu?
      Geçen sene parmak izi verdim tekrar gelmeme gerek var mı…

      • TDO
        TDO 20 Kasım 2015

        Fransa vizesi için tekrar başvuruya gelmenize gerek yoktur.Uzun süreli vize almanız tamamen konsolosluk kararına bağlıdır.Fransa vizesi genellikle 1 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır.

    • Oktay Çanak
      Oktay Çanak 23 Kasım 2015

      ülkeye daha önceden 1 kere gittim pasaport sürem dahi bitti gideli baya oldu tekrar uzun süreli pasaport alacağım , ve tekrar vize başvurusu yaparken eski pasaportumu yanımda bulundursam bana bir faydası olurmu ?

    • MEHTAP GÜN
      MEHTAP GÜN 23 Kasım 2015

      İyi çalışmalar
      Fransa turistik vize başvurusunda bulunacağım fakat mart 2015’de parmak izi vermiştim parmak izi için tekrar gelecekmiyim?

      • TDO
        TDO 23 Kasım 2015

        Fransa vizesi için tekrar parmak izine gelmenize gerek yoktur.

    • DOĞAN IŞIK
      DOĞAN IŞIK 2 Aralık 2015

      İyi çalışmalar
      Eşim ve kendim için Fransa paris için vize başvurusu yapmak istiyorum ben doktorum eşim bankacı
      açıkçası eşimin ve benim bu tip işlemlerin takibini yapabilmemiz için çok fazla vaktimiz olmuyor evrakları size gönderdiğimiz takdirde tüm vize işlemlerimizi siz yapabiliyormusunuz?

      • TDO
        TDO 2 Aralık 2015

        Fransa vizesi için evrakları hazırlayıp tarafımıza gönderdikten sonra randevu alınacaktır.Randevu esnasında daha önceden VIS uygulamasına tabi tutulmadı iseniz parmak izi uygulaması için randevuya gelmeniz gerekmektedir.

    • İSMAİL FİDAN
      İSMAİL FİDAN 8 Aralık 2015

      İyi çalışmalar
      Şirket yönetim kurulu başkanımız ve ailesi için Fransa vize başvurusunda bulunmak istiyoruz .Uzun süreli vize başvurusunda bulunabilirmiyiz ?
      teşekkürler