Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi – ÖRNEK DİLEKÇE İÇİN TIKLAYIN

Öğrenciler için, Hollanda Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. 18 yaş altı)
  • Öğrenci belgesi
  • Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
  • Anne ve Babadan gidiş amacını  masraflarını karşılayacağını  belirten  dilekçe
  • Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İşverenler için, Hollanda Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
  • Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Şirket ve Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı ( ticari ise şirketin bankası, turistik ise şahsi banka hesap dökümleri konulacaktır.)
  • Şirket ve Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Bordrolu çalışanlar için, Hollanda Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport
  • fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şirket antetli kağıda izin yazısı
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası( son 3 yıl dahil )
  • Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
  • Ssk 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi dilekçe
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Ev hanımları için, Hollanda Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şahsi dilekçe
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı varsa
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa
  • Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise  anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

Avukatlar için, Hollanda Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
  • baro yazısı
  • vergi levhası
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
    (eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

Memurlar için, Hollanda Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Kurum yazısı
  • Kurum kimlik fotokopisi
  • Son Üç aylık maaş bordrosu
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Emekliler için, Hollanda Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Hollanda Ticari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

Hollanda Ticari vizesinde davetiyenin mail olarak ve antetli kağıtta kaşeli imzalı olarak gelmesi yeterlidir..Ticari vizeler genellikle 5 veya 7 gün içerisinde konsolosluğun yoğunluğuna göre sonuçlanmaktadır.

Ticari vize de Dikkat edilmesi gereken en önemli husus Kendi şirketiniz veya çalıştığınız şirketiniz ile Hollanda dan davetiye gönderen şirketin iş kolu aynı olmalıdır. Hollanda konsolosluğu bu konu da çok dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin red olması anlamına da gelmektedir.

Genellikle 3 aylık vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun süreli olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının etkisi oldukça yüksektir. Ticari vizelerinizde otel ve uçak rezervasyonlarınız firmamız tarafından temin edilmektedir.

Hollanda Turistik vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

Hollanda turistik vizesinde otel ve uçak rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir. Hollanda ya aile arkadaş ziyareti olarak gidecek yolcularımız Hollanda da ki tanıdıklarından belediye onaylı orijinal davetiye gelmesi gerekmektedir. Davet eden şahıs yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür. Turistik vize başvurularınız 7 veya 10 gün içerisinde Konsolosluk tarafından sonuçlandırılmaktadır.

Hollanda vizesin de resim en 3.5 cm boy 4.5 cm arka fon beyaz içerik ebatı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır. Daha önceden VIS (biometrik vize sistemi)parmak izi uygulamasına girdiyseniz konsolosluk akredite acentesi olarak gelmenize gerek kalmadan tarafımızdan işlemler yürütülmektedir.

Suriye vatandaşları için Hollanda Vizesi nasıl alınmalıdır ?

Suriye vatandaşları için Hollanda vizesi alınabilmektedir..Fakat Hollanda vizesi için mutluka Suriye vatandaşının Türkiye de oturumu olması gerekmektedir…Ayrıca Türkiye de ne iş ile uğraşıyorsa onun ile ilgili evrakları sunması gerekmektedir..Eğer banka hesapları ve tapu belgeleri arapça bunları İngilizce veya Almanca olarak sunması gerekmektedir..

Irak vatandaşları için Hollanda Vizesi başvuru süreci ?

Irak vatandaşları için Hollanda vizesi alımların da Türkiyeden yapılacak işlemlerde mutlaka oturum izni belgesi istenmektedir..Eğer kişi Türkiye de oturuyor ve Türkiye de çalışıyorsa iş evraklarını web sitemizde yazan şekilde sunması gerekmektedir.İstenilen belgelerdeki banka hesapları arapça ise bunların mutlaka İngilizce veya Almanca ya çevirilmesi gerekmektedir.

Üçüncü ülke vatandaşları için Hollanda vizesi nasıl alınır ?

Üçüncü ülke vatandaşları vize alımında kendi ülkelerindeki temsilcilikleri veya Türkiyeden başvuru yapmak istiyorlarsa mutlaka çalışma iznini veya ikametgah tezkeresini sunması gerekmektedir.Evraklarını başvuru yapacağı ülkenin resmi diline çevirerek yapması gerekmektedir.

Hollanda ülkesi için oturum vizesi nasıl alınır ?

Hollanda için oturum vizesi alınması için Hollanda da yatırımda veya bir şirket kuruluşu olması gerekmektedir.Hollanda Türk vatanadaşlarına oturumu zor vermektedir.Bunun için aile birleşimi ,Şirket veya gayrimenkul alımı yapılarak oturum sağlanabilir.
Hollanda ülkesi için vatandaşlık vizesi nasıl alınır ?

Çiftçiler İçin Hollanda vizesi nasıl alınır ?

Çiftçiler için Hollanda vizesi alınması için kişinin çiftçilik belgesi, tapu belge fotokopileri ve diğer maddi durum evrakları olması gerekmektedir..Çiftçiler için Hollanda vizesi mal varlığına, büyük ve küçük baş hayvan sayısına ve tapu fotokopilerine bağlıdır.

Hollanda Çalışma vizesi nasıl alınır ?

Hollanda çalışma vizesi alabilmek için; Hollanda daki şirket tarafından tarafınıza çalışma izni yazısı veya work permit gönderilmesi gerekmektedir.Hollanda çalışma vizesi için ; Hollanda da bulunan yetkili mercii ler vasıtası ile işlemlerin evrakların çıkarılması gerekmektedir..Size çıkartılan çalışma izni yazısı ile evrakların hazırlanarak tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.

Hollanda Fuar vizesi için başvuru şartları ?

Hollanda fuar vizesi aynı Hollanda ticari vizesi işlemleri gibidir.Hollanda fuar vizesi için de Hollanda dan davetiye veya Hollanda daki fuarın Türkiye temsilciliğinden alınan davetiye yeterli olmaktadır..Sadece ziyaretçi amacı ile gidecek olan kişiler fuarın ilgili web sayfasından fuar giriş biletlerini temin edebilir..

Hollanda Vizesi

Hollanda Vizesi

Etiketler: 3.355 kez Okunma 21 Eki 2015

Yazar Hakkında

Benzer Yazılar

Schengen vizesi, schengen

Belçika Vizesi

24 Eki 2015
pegasus-vize

Finlandiya Vizesi

23 Eki 2015
Lüksemburg Vizesi

Lüksemburg Vizesi

23 Eki 2015
İsveç Vizesi

İsveç Vizesi

23 Eki 2015

Yorumlar

    • Yusuf Mert
      Yusuf Mert 13 Kasım 2015

      uzun bir süredir ülke dışına gitmedim turistik olarak hollanda ‘ ya gitmek istiyorum. yardımcı olabilirmisiniz ? daha önce hizmet aldığım yerle çok sıkıntı yaşamıştım inşallah tekrar aynı sorunları yaşamam. tşkler

    • canan özden
      canan özden 20 Kasım 2015

      selam,

      ben Türkiye de yaşıyorum , eşim Hollanda da yanına turistik vize alıp gidebilirmiyim acaba, ne yapmam gerekiyor.

      • TDO
        TDO 20 Kasım 2015

        Hollanda vizesi için eşinizin davetiye gödermesi gerekiyor.

    • candan ölmez
      candan ölmez 20 Kasım 2015

      merhaba,

      Eşim Hollanda da çalışıyor, yanına turistik olarak seyahat edebilir miyim, ne yapmam gerek.

      • TDO
        TDO 20 Kasım 2015

        Hollanda vizesi için eşinizin belediyeden onaylı davetiye göndermesi gerekmektedir.

    • Zeynep Farklı
      Zeynep Farklı 23 Kasım 2015

      Merhabalar sayın yetkili;
      Daha öncesinde yurtdışına hiç bir şekilde çıkmadım, bu yüzden ne tür bir yol izleyeceğim bilmiyorum. 5 yıllık pasaportumu yeni aldım sadece vize başvuru işlemim kaldı ? evrakları hazırlayıp ofisinize göndermem yetiyor mu vize başvurum için ?

    • ZEKİ KARATAŞ
      ZEKİ KARATAŞ 23 Kasım 2015

      merhabalar, annem ve babamı hollandaya misafir olarak getirmek istiyoruz fakat onlar ne işlem yapacaklarını bilmiyorlar ne yapmaları gerekiyor annem ve babama nasıl yardımcı olabilirsiniz?

      • TDO
        TDO 23 Kasım 2015

        Hollanda vizesi için sizin belediyeden onaylı davetiye çıkartıp kendilerine göndermeniz gerekmektedir.