Öğrenciler için, İspanya Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. 18 yaş altı)
  • Öğrenci belgesi
  • Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
  • Anne ve Babadan gidiş amacını  masraflarını karşılayacağını  belirten  dilekçe İNGİLİZCE
  • Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İşverenler için, İspanya Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
  • Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Şirket ve Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı ( ticari ise şirketin bankası, turistik ise şahsi banka hesap dökümleri konulacaktır.)
  • Şirket ve Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Bordrolu çalışanlar için, İspanya Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şirket antetli kağıda izin yazısı İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası( son 3 yıl dahil )
  • Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
  • Ssk 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi dilekçe İNGİLİZCE
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Ev hanımları için, İspanya Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şahsi dilekçe İNGİLİZCE
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı varsa
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa
  • Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise  anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

Avukatlar için, İspanya Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
  • Şahsi dilekçe ingilizce
  • baro yazısı
  • vergi levhası
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
    (eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

Memurlar için, İspanya Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Kurum yazısı
  • Şahsi dilekçe ingilizce
  • Kurum kimlik fotokopisi
  • Son Üç aylık maaş bordrosu
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Emekliler için, İspanya Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Şahsi dilekçe ingilizce
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

İspanya vizesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ;

İspanya vizesi ne başvuru yaparken Banka hesap detaylarınızın kuvvetli olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.İspanya vizesi başvurusu için randevular geç tarihe verilmektedir.Bu yüzden seyahat planınızı 1 ay öncesinden yapmanız gerekmektedir.

Ticari seyahatlerinizde davetiye,Turistik seyahatleriniz de de Otel ve uçak rezervasyonlarınız yeterlidir.

Acentamıza evraklarınızı gönderdikten sonra acentamız sizin adınıza randevu alacaktır…Randevu alacaktır.Eğer daha önceden parmak izi uygulamasına tabi tutuldu iseniz gelmenize gerek kalmadan acentamız sizin adınıza işlemlerinizi yapacaktır.

Diğer tüm sorularınız için acentamız ile irtibata geçebilirsiniz..

Etiketler: 2.127 kez Okunma 22 Eki 2015

Yazar Hakkında

Benzer Yazılar

Schengen vizesi, schengen

Belçika Vizesi

24 Eki 2015
pegasus-vize

Finlandiya Vizesi

23 Eki 2015
Lüksemburg Vizesi

Lüksemburg Vizesi

23 Eki 2015
İsveç Vizesi

İsveç Vizesi

23 Eki 2015

Yorumlar

    • HİLAL AYDOĞDU
      HİLAL AYDOĞDU 20 Kasım 2015

      İspanya Barselona’ya turistik vize başvurusu yapmak istiyorum.vizem ne kadar sürede sonuçlanır?

      • TDO
        TDO 20 Kasım 2015

        İspanya turistik vize başvuruları yaklaşık 10 gün de sonuçlanmaktadır.

    • Melike Akgün
      Melike Akgün 20 Kasım 2015

      Merhabalar,
      Ticari toplantılara katılmak için İspanya vizesi almak istiyorum. İşlem süreci nedir? uzun süreli alabilir miyim? Daha önce 3- 4 kere İspanya vizesi aldım. Bu sefer uzun süreli almak istiyorum. konu ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum.

      • TDO
        TDO 20 Kasım 2015

        İspanya ticari vize işlemleri yaklaşık 10 gün de sonuçlanmaktadır.İspanya randevuları geç tarihlere verilmektedir.Bu yüzden seyahat planınızı bu süreleri göz önüne alarak gerçekleştiriniz.Vizenizin süresi tamamen konsolosluğa bağlı bir unsurdur.

    • İBRAHİM ÖZTÜRK
      İBRAHİM ÖZTÜRK 24 Kasım 2015

      iyi çalışmalar;
      İspanya’da araştırma görevlisi olarak çalışan kızımın yanına ben eşim ve küçük kızımla beraber turistik vize başvurusunda bulunmak istiyoruz.Otel rezervasyonu ile vize başvurusu yapabilirmiyiz?

      • TDO
        TDO 25 Kasım 2015

        İspanya vizesi ile ilgili kızınızdan davetiye geldikten sonra otel rezervasyonu ile başvuru yapabilirsiniz.

    • çağıl özdemir
      çağıl özdemir 8 Nisan 2016

      merhaba ben profesyonel bir oyuncuyum.. ilk defa yurt dışına çıkacağım.. vize ve pasaportlarda oyuncu/sanatçı kimliği bir kolaylık sağlar mı bunun için ne yapmam lazım teşekkürler..