Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi – ÖRNEK DİLEKÇE İÇİN TIKLAYIN

Öğrenciler için, İtalya güncel evrak listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, davet edenin kimlik yada pasaport fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. 18 yaş altı)
  • Öğrenci belgesi
  • Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
  • Anne ve Babadan gidiş amacını  masraflarını karşılayacağını  belirten  dilekçe İNGİLİZCE
  • Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İşverenler için, İtalya güncel evrak listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, davet edenin kimlik yada pasaport fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
  • Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Şirket ve Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri, ( ticari ise şirketin bankası, turistik ise şahsi banka hesap dökümleri konulacaktır.)
  • Şirket ve Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Bordrolu çalışanlar için, İtalya güncel evrak listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, davet edenin kimlik yada pasaport fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şirket antetli kağıda izin yazısı İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası( son 3 yıl dahil )
  • Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
  • Ssk 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Şahsi dilekçe İNGİLİZCE
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Ev hanımları için, İtalya güncel evrak listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, davet edenin kimlik yada pasaport fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şahsi dilekçe İNGİLİZCE
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı varsa, bankanın imza sirküleri
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa
  • Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise  anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

Avukatlar için, İtalya güncel evrak listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, davet edenin kimlik yada pasaport fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
  • Şahsi dilekçe ingilizce
  • baro yazısı
  • vergi levhası
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
    (eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

Memurlar için, İtalya güncel evrak listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, davet edenin kimlik yada pasaport fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Kurum yazısı
  • Şahsi dilekçe ingilizce
  • Kurum kimlik fotokopisi
  • Son Üç aylık maaş bordrosu
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın
  • imza sirküleride eklensin
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Emekliler için, İtalya güncel evrak listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye visura camera belgesi, davet edenin kimlik yada pasaport fotokopisi
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Şahsi dilekçe ingilizce
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı, bankanın imza sirküleri
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

İtalya Ticari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

İtalya Ticari vizesinde davetiyenin formatını ofisimizden temin etmeniz gerekmektedir.Ticari vizeler genellikle 2 gün içerisinde konsolosluğun yoğunluğuna göre sonuçlanmaktadır.Ticari vize de Dikkat edilmesi gereken en önemli husus Kendi şirketiniz veya çalıştığınız şirketiniz ile İtalya dan davetiye gönderen şirketin iş kolu aynı olmalıdır. İtalya konsolosluğu bu konu da çok dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin red olması anlamına da gelmektedir.

Genellikle seyahatiniz süresince vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun süreli olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının etkisi oldukça yüksektir. Ticari vizelerinizde otel ve uçak rezervasyonlarınız firmamız tarafından temin edilmektedir.

İtalya Turistik vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

İtalya turistik vizesinde otel ve uçak rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir. İtalya ya aile arkadaş ziyareti olarak gidecek yolcularımız İtalya da ki tanıdıklarından davetiye istemesi gerekmektedir. Davetiye formatını firmamız tarafından temin edebilirsiniz.

Davet eden şahıs yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür. Turistik vize başvurularınız 2 veya 5 gün içerisinde Konsolosluk tarafından sonuçlandırılmaktadır.

İtalya vizesin de resim en 3.5 cm boy 4.5 cm arka fon beyaz içerik ebatı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır. Daha önceden VIS (biometrik vize sistemi)parmak izi uygulamasına girdiyseniz konsolosluk akredite acentesi olarak gelmenize gerek kalmadan tarafımızdan işlemler yürütülmektedir.

VIS uygulamasına girmemiş yolcularımız randevu tarihinde parmak izi vermek için bizim ile beraber başvuruya gelmeleri gerekmektedir ve daha önceden Amerika,İngiltere,Kanada veya Schengen vizeleri olmayan yolcularımız başvuru sırasında belirlenen tarihte konsolosluğa mülakata girmeleri gerekmektedir.

Suriye vatandaşları için İtalya Vizesi nasıl alınmalıdır ?

Suriye vatandaşları için İtalya vizesi alınabilmektedir..Fakat İtalya vizesi için mutluka Suriye vatandaşının Türkiye de oturumu olması gerekmektedir…Ayrıca Türkiye de ne iş ile uğraşıyorsa onun ile ilgili evrakları sunması gerekmektedir..Eğer banka hesapları ve tapu belgeleri arapça bunları İngilizce veya Almanca olarak sunması gerekmektedir..

Irak vatandaşları için İtalya Vizesi başvuru süreci ?

Irak vatandaşları için İtalya vizesi alımların da Türkiyeden yapılacak işlemlerde mutlaka oturum izni belgesi istenmektedir..Eğer kişi Türkiye de oturuyor ve Türkiye de çalışıyorsa iş evraklarını web sitemizde yazan şekilde sunması gerekmektedir.İstenilen belgelerdeki banka hesapları arapça ise bunların mutlaka İngilizce veya Almanca ya çevirilmesi gerekmektedir.

Üçüncü ülke vatandaşları için İtalya vizesi nasıl alınır ?

Üçüncü ülke vatandaşları vize alımında kendi ülkelerindeki temsilcilikleri veya Türkiyeden başvuru yapmak istiyorlarsa mutlaka çalışma iznini veya ikametgah tezkeresini sunması gerekmektedir.Evraklarını başvuru yapacağı ülkenin resmi diline çevirerek yapması gerekmektedir.

İtalya ülkesi için oturum vizesi nasıl alınır ?

İtalya için oturum vizesi alınması için İtalya da yatırımda veya bir şirket kuruluşu olması gerekmektedir.İtalya Türk vatanadaşlarına oturumu zor vermektedir.Bunun için aile birleşimi ,Şirket veya gayrimenkul alımı yapılarak oturum sağlanabilir.
İtalya ülkesi için vatandaşlık vizesi nasıl alınır ?

İtalya Aile ziyaret vizesi nasıl alınır ?

İtalya aile ziyareti vizesi için ; İtalya da bulunan akrabanızın veya yakınınızın mutlaka belediyeden onaylı davetiye çıkarması gerekmektedir.İtalya belediyesinden çıkartılan davetiye genellikle 3 aylık olmaktadır..Çıkartılan davetiye ile birlikte web sitemizde yazılı olna evrakları hazırlayarak tarafımıza başvuru yapılabilmektedir.

İtalya Fuar vizesi için başvuru şartları ?

İtalya fuar vizesi aynı İtalya ticari vizesi işlemleri gibidir.İtalya fuar vizesi için de İtalya dan davetiye veya İtalya daki fuarın Türkiye temsilciliğinden alınan davetiye yeterli olmaktadır..Sadece ziyaretçi amacı ile gidecek olan kişiler fuarın ilgili web sayfasından fuar giriş biletlerini temin edebilir..

İtalya Vizesi

İtalya Vizesi

Etiketler: Okunma 21 Eki 2015

Yazar Hakkında

Benzer Yazılar

Schengen vizesi, schengen

Belçika Vizesi

24 Eki 2015
pegasus-vize

Finlandiya Vizesi

23 Eki 2015
Lüksemburg Vizesi

Lüksemburg Vizesi

23 Eki 2015
İsveç Vizesi

İsveç Vizesi

23 Eki 2015

Yorumlar

    • ÇİĞDEM ÇELİK
      ÇİĞDEM ÇELİK 19 Kasım 2015

      İyi çalışmalar ,İtalyaya vize alabilmem için davetiye gelmesi gerekiyor mu?

    • Koç Ailesi
      Koç Ailesi 23 Kasım 2015

      Ailemle beraber vize başvurusu yapıcaz toplamda 5 kişiyiz ? hepimiz aynı evraklarımı hazırlayacağız ? yoksa anne baba ayrı çocuklar ayrımı ? birde vize süreci nedir.

    • AYNUR KESKİN
      AYNUR KESKİN 23 Kasım 2015

      merhabalar, şirket yetkilimiz ve şirket çalışanımıza italya için ticari vize başvurusunda bulunmak istiyoruz bununla ilgili ofisinize görüşmeye gelmek istiyorum gelmeden önce sizden randevu almam gerekiyor mu?

      • TDO
        TDO 23 Kasım 2015

        İtalya vizesi ; Ofisimize gelirken randevu alarak gelmenize gerek yoktur..

    • FERDA ATEŞ
      FERDA ATEŞ 2 Aralık 2015

      merhabalar,
      Yılbaşı için İtalya’ya gitmek istiyorum babam şirket sahibi bende şirketde çalışanım İtalya’ya vize almak için neler yapmalıyım? daha önce italya vizem var yılbaşına vizem yetişirmi?

      • TDO
        TDO 2 Aralık 2015

        İtalya vizesi için daha önceden vizeniz var ise Yılbaşına yetişir..Ofisimiz ile irtibata geçebilirsiniz..