Öğrenciler için, Kanada Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. 18 yaş altı)
  • Öğrenci belgesi
  • Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
  • Anne ve Babadan gidiş amacını  masraflarını karşılayacağını  belirten  dilekçe İNGİLİZCE

Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İşverenler için, Kanada Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin
  • isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
  • Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Şirket ve Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı ( ticari ise şirketin bankası, turistik ise şahsi banka hesap dökümleri konulacaktır.)
  • Şirket ve Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Bordrolu çalışanlar için, Kanada Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şirket antetli kağıda izin yazısı İNGİLİZCE
  • Oda sicil kaydı orjinali
  • Vergi levhası( son 3 yıl dahil )
  • Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
  • Ticari sicil gazete
  • İmza sirküleri
  • Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
  • Ssk 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
  • Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi dilekçe İNGİLİZCE
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Ev hanımları için, Kanada Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Şahsi dilekçe İNGİLİZCE
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı varsa
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa
  • Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise  anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

Avukatlar için, Kanada Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
  • Şahsi dilekçe ingilizce
  • baro yazısı
  • vergi levhası
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
    (eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

Memurlar için, Kanada Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
  • Kurum yazısı
  • Şahsi dilekçe ingilizce
  • Kurum kimlik fotokopisi
  • Son Üç aylık maaş bordrosu
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Emekliler için, Kanada Güncel Evrak Listesi

  • Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
  • Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
  • 2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
  • Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
  • Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
  • Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
  • Ticari gidecek kişiler davetiye
  • Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport
  • fotokopisi ve gelir evrakları
  • Emekli olduğuna dair belge
  • Şahsi dilekçe ingilizce
  • Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
  • Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

NOT: BÜTÜN EVRAKLARIN İNGİLİZCE ÇEVİRİSİ OLMAK ZORUNDADIR.

Kanada vizesi için dikkat edilmesi gereken hususlar ;

Kanada vizesinde geçmiş dönem seyahatleriniz ve geri dönüşünüzü kanıtlayacak nitelikte evrak beyanınız da bulunmanız önemlidir.Kanada çok göçmen alan ülkelerin başında gelmektedir.Özellikle öğrenci vizesi ile gidip orada kalmayı tercih eden birçok Türk vatandaşı olmuştur.Bu yüzden Kanada hükümeti vize alımlarında sıkı bir denetime tabi tutmaktadır.

Kanada Ticari ve Turistik vize  işlemlerin de davetiye olması vize alımını kuvvetlendirmektedir.Eğer bir seyahatiniz var ise o süre zarfında pasaportsuz da başvuru yapılabilmektedir.Vize sonuçları geç sonuçlanmaktadır.yaklaşık 15 günü bulmaktadır.

Kanada vizesi için evraklarınızı hazırlayarak sayfamızda bulunan bilgi formu ile tarafımıza başvurabilirsiniz.Sizin gelmenize gerek kalmadan acentamız tarafından işlem yapılmaktadır.

Etiketler: 2.759 kez Okunma 22 Eki 2015

Yazar Hakkında

Benzer Yazılar

Schengen vizesi, schengen

Belçika Vizesi

24 Eki 2015
pegasus-vize

Finlandiya Vizesi

23 Eki 2015
Lüksemburg Vizesi

Lüksemburg Vizesi

23 Eki 2015
İsveç Vizesi

İsveç Vizesi

23 Eki 2015

Yorumlar

    • Abidin Balaban
      Abidin Balaban 17 Kasım 2015

      Kanada vize için Tarafınıza yaptığım başvuru sonucunda 10 yıllık vizemi aldım. Otel ve uçak konusunda tarafınızdan destek alabilir miyim ?

    • Ayşe Gül
      Ayşe Gül 19 Kasım 2015

      Merhabalar, Kanada transit vizesi için gerekli evraklar nelerdir ve işlem süreci nedir? Konuyla ilgili yardımlarını bekliyorum. Teşekkürler

      • TDO
        TDO 19 Kasım 2015

        Kanada Transit vizesi için Ofisimizden Kanada departmanımız ile irtibata geçebilirsiniz.

    • Aslan Kaba
      Aslan Kaba 23 Kasım 2015

      Kanada ülkesine daha önceden çıkmadım sadece 1 kereye mahsus 3 aylık Schengen vizem var pasaportumda ve süresi bitmiş durumda tekrar Kanada ya vize başvurusu için evraklarımı hazırlayacağım hafta başı ofisinize kargo yapı cam fakat birşeyi merak ediyorum ? vizemin çıkış süresi ne kadardır ?

    • Hüseyin Güçlü
      Hüseyin Güçlü 22 Haziran 2016

      Yeşil pasaport sahibi bir emekliyim. Eylül ayında eşimle birlikte Kanada’ya 15 günlük turistik bir seyahat yapmak istiyorum. Bir arkadaşımdan davet mektubu bekliyorum. Pasaportlarımızın son süresi 17 Şubat 2017. Vize maliyeti kaça çıkar. Neler yapmalıyım.