Şirket sahipleri ve ortakları için LETONYA vize başvuru belgeler:

  • Şirket antetli kağıdına Letonya konsolosluğuna hitaben seyahat maksadını , gidiş dönüş tarihini belirten kaşeli ve imzalı dilekçe.(dilekçe örneğini şirketimizden talep edebilirsiniz)
  • Şirket imza sirküleri
  • Faaliyet belgesi
  • Vergi levhası
  • ticaret sicil gazetesi
  • Bağ-kur dökümü
  • Yeni çekilmiş 2 tane biometrik fotoğraf
  • şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri
  • Şirket ziyareti yapılacak ise Letonya’daki firmadan davetiye
  • En az 6 geçerli pasaportlarınız varsa eski pasaportlarınız.
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız (otel rezervasyonlarınız konfirmeli olması gerekiyor)
  • nüfus cüzdan fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 30000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası

Bordrolu çalışanlar için Letonya vize evrakları

  • Şirket antetli kağıdına Letonya konsolosluğuna hitaben gidiş dönüş amacını belirten kaşeli ve
  • imzalı dilekçe.(dilekçe örneğini şirketimizden talep edebilirsiniz)
  • Şirket imza sirküleri
  • Faaliyet belgesi
  • Vergi levhası
  • ticaret sicil gazetesi
  • ssk işe giriş bildirgesi
  • son 3 aylık maaş bordroları
  • ssk hizmet dökümü
  • Yeni çekilmiş 2 tane biometrik fotoğraf
  • şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri
  • Şirket ziyareti yapılacak ise Letonya’daki firmadan davetiye
  • En az 6 geçerli pasaportlarınız varsa eski pasaportlarınız.
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız ( otel rezervasyonlarınız konfirmeli olması gerekiyor)
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • 30000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası

Emekliler için Letonya vize başvuru belgeleri:

  • Letonya konsolosluğu vize bölümüne hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdan fotokopisi
  • Varsa tapu araç ruhsat fotokopisi
  • Yeni çekilmiş 2 tane biometrik resim
  • En az 6 ay geçerli pasaportlarınız varsa eski pasaportlarınız
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız (otel rezervasyonlarınız konfirmeli olması gerekiyor)
  • Letonya daki akrabalarınız var ise Letonya dan yollayacakları orijinal davetiye
  • Oturmuş olduğunuz evin kira kontratı veya tapusu
  • 30000 euro teminatsı seyahat sağlık sigortası
  • Nüfus idaresinden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneği

Ev hanımları için Letonya vize başvuru belgeleri:

  • Letonya konsolosluğu vize bölümüne hitaben dilekçe
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi
  • 2 tane yeni çekilmiş biometrik resim
  • En az 6 ay geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlarınız
  • Letonya da akrabalarınız var ise Letonya dan yollayacakları orijinal davetiye
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız (otel rezervasyonlarınız konfirmeli olması gerekiyor)
  • Oturmuş olduğunuz evin kira kontratı veya tapusu
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Vukuatlı nüfus kağıt örneği
  • Eşi çalışıyor işveren veya emekli ise yukarıdaki evraklarında hazırlanması gerekmektedir.
  • Oturmuş olduğunuz ev kontratı veya tapusu
  • 30000 euro teminatı seyahat sağlık sigortası

Örgenciler için Letonya vize başvuru belgeleri:

  • Letonya konsolosluğu vize bölümüne dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli örgenci belgesi
  • 18 yaşını doldurmamış ise anne ve babadan noterden alınacak muafakatname
  • Oturmuş olduğu evin kira kontratı veya tapusu
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 2 tane yeni çekilmiş biometrik resim
  • Anne baba işveren veya çalışan ise yukarıdaki evraklarda hazırlanacak
  • En az 6 ay geçerli pasaport varsa eski pasaportlarınız
  • 30000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası

Devlet Memurların’dan İstenen Evrak Listesi

  • En az 6 ay geçerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Konsolosluga hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bodrosu
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden Son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa araç ruhsat fotokopileri varsa
  • Kimlik fotokopisi
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Varsa tur programı
  • Yurt dışı seyahat saglık sigortası
  • Dikkat : 10 seneden eski pasaport kabul edilmez ve ispanya basvurusunda kişiler randevu günü şahsen gelmelidirler.

Devlet memurları’na Ticari Vize İçin Gerekli Evrak Listesi ;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Davetiye gideceğiniz ülkede ki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Far işe giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
  • So3 aylık maaş bodrosu
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Varsa tur programı
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Esnaflar İçin Vize Evrak Listesi

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3×4 formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli
  • Şirket antetli kagıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış baskonsolosluga yazılmıs vize talep dilekcesi
  • Firma sahibinin imza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi baglı bulundugu meslek odasından son 3 ay tarihli
  • Vergi levhası fotokoposi son dönem
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopiler
  • Kimlik fotokopisi ikametgah belgesi
  • Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası

Esnaflar İçin Ticari Vize Evrak Listesi;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3×4 formatın’da arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • Davetiye gidilecek ülkedeki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Fuar işer giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Firma sahibinin imza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi baglı bulundugu meslek odasından son 3 ay tarihli
  • Vergi levhası fotokoposi son dönem
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopiler
  • Kimlik forokopisi ikametgah belgesi
  • Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası
  • Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3X4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
  • Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce
  • Faaliyet belgesi  baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarihli
  • Avukatlar  barodan
  • Doktorlar tabibler odasından
  • Eczacılar eczacılar odasından
  • Diş hekimleri diş hekimleri odasından
  • Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
  • Vergi levhası fotokopisi son dönem
  • Ticaret sicil fotokopileri şirket ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN  TİCARİ VİZE EVRAK LİSTESİ;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3X4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
  • Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce fuar  ise  giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • DavetiyeGidilecek ülkedeki  şirketten  tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Faaliyet belgesi baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarıhlı
  • Avukatlar  barodan
  • Doktorlar tabibler odasından
  • Eczacılar eczacılar odasından
  • Diş hekimleri diş hekimleri odasından
  • Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı
  • Yurt dışı seyahat saglık sogortası
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri
1.812 kez Okunma 23 Eki 2015

Yazar Hakkında

Benzer Yazılar

Schengen vizesi, schengen

Belçika Vizesi

24 Eki 2015
pegasus-vize

Finlandiya Vizesi

23 Eki 2015
Lüksemburg Vizesi

Lüksemburg Vizesi

23 Eki 2015
İsveç Vizesi

İsveç Vizesi

23 Eki 2015

Yorumlar

    • ÖZGÜR YILMAZ
      ÖZGÜR YILMAZ 19 Kasım 2015

      Sayın Yetkili,
      Aralık ayı içerisinde Letonya’ya hayvan alımı için gitmek istiyorum. Kendim çiftçiyim, vize işlemleri konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim.

    • TUNCAY ASLAN
      TUNCAY ASLAN 3 Aralık 2015

      İyi çalışmalar
      Şirket sahibiyim Letonya’ya ticari görüşmeler yapmak üzere vize başvurusunda bulunmak istiyorum
      Letonya vize işlemleri kaç gün sürer?

      • TDO
        TDO 4 Aralık 2015

        Letonya vizesi için evraklarınızı hazırlayarak tarafımıza gönderdikten sonra 10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır