Fransa Vizesi Başvuru

  • Vize Alınacak Ülke :
  • Vize Başvuru Ücreti : LÜTFEN FİYAT SORUNUZ
ONLİNE HEMEN BAŞVURUNUZU YAPIN

Fransa Ülkesine vize alabilmek adına, Hızlı bir şekilde vize başvurunuzun sonuçlanmasını istiyorsanız yurt dışına çıkış amacınıza göre aşağıdaki evrak listelerini hazırlamanız ve Fransa konsolosluğuna ait Başvuru formunu eksiksiz doldurmanız gereklidir.

hazırladığınız evraklarda eksik form’da geçersiz bilgiler ve boş bırakmadığınız sürece vize başvurunuz hızlı bir şekilde onaylanacaktır. Konsolosluklara göre değişen vize teslim süresi değişmektedir.

ÖĞRENCİLER İÇİN FRANSA VİZE BAŞVURU EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli , Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport Fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (18 yaş altı için Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. Muvafakatnamede kimin ile gidiliyorsa yada hangi otelde kalınıyorsa otel adı adresi telefonu tarihleri mutlaka belirtilmelidir.)
Öğrenci belgesi
Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
Anne ve Babadan gidiş amacını  masraflarını karşılayacağını  belirten  dilekçe
Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İŞVERENLER İÇİN FRANSA VİZE BAŞVURU EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport Fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasını da davetiye ile birlikte göndermelidir)
Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe
Oda sicil kaydı orijinali
Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
Ticari sicil gazete
İmza sirküleri
Şirket ve Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orijinali bankadan kaşeli ve imzalı ( ticari ise şirketin bankası, turistik ise şahsi banka hesap dökümleri konulacaktır.)
Şirket ve Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

BORDROLU ÇALIŞANLAR  İÇİN FRANSA VİZE BAŞVURU EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
Şirket antetli kağıda izin yazısı
Oda sicil kaydı orjinali
Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
Ticari sicil gazete
İmza sirküleri
Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
Ssk 4a hizmet dökümü( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
Şahsi dilekçe
Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

EV HANIMLARI  İÇİN FRANSA VİZE BAŞVURU EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
Şahsi dilekçe
Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı varsa
Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa
Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise  anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

AVUKATLAR  İÇİN FRANSA VİZE BAŞVURU EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor.
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
baro yazısı
vergi levhası
Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı (eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

MEMURLAR  İÇİN FRANSA VİZE BAŞVURU EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
Kurum yazısı
Kurum kimlik fotokopisi
Son Üç aylık maaş bordrosu
Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

EMEKLİLER İÇİN VİZE BAŞVURU EVRAKLARI

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları ( ayrıca davet eden davetiyeyi çıkartırken belediyeye verdiği evrakların bir kopyasınıda davetiye ile birlikte göndermelidir)
Emekli olduğuna dair belge
Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Fransa Ticari vizesin de dikkat edilmesi gereken hususlar ;

Fransa Ticari vizesin de Ticari davetiyenin mail olarak gelmesi yeterlidir.Fransa dan gelecek davetiye sizin işiniz ile ilgili orantılı olmalıdır.Konsolosluk bu tarz başvurularda işiniz ile Fransa dan davet  eden firmanın arasında iş kolu açısından bir bağlantı olması konusunda hassas davranmaktadır.

Fransa konsolosluğu diğer ülkelerden farklı olarak ticari vizesin de herhangi montaj veya kısa sürelide olsa sattığınız bir ürün ile ilgili orada yapacağınız işlemleri Work Permit ( Çalışma vizesi ) olarak ta değerlendirebilmektedir.Bu tarz değerlendirmeler 6 ay a kadar vize alım süresinin  uzamasına sebep olabilmektedir.

Bu yüzden Fransa dan ticari davetiye alırken bu hususlara dikkat etmeniz gerekmektedir.Davetiye aldıktan sonra web sitemizde ki gerekli olan evrakları hazırlayarak tarafımıza gönderebilirsiniz.Ticari vizeler genellikle 2 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ticari vizelerde şirket banka hesap detaylarınızı sunabilirsiniz. Otel ve uçak rezervasyonları gerektiğin de firmamız tarafından yapılmaktadır.

Fransa Konsolosluğuna Vize Randevu Nasıl Alınır ?

Acentemiz Fransa konsolosluğu resmi acentesidir. Fransa konsolosluğu randevu işlemleri için acentemiz aracılığı ile işlem yapılabilmektedir.Acentemiz vize randevularını ertesi güne dahi alabilmektedir.

Fransa Konsolosluğu Vize Başvurusu Nasıl Yapılır ?

Fransa konsolosluğu vize başvurusu acentemize teslim edilen evraklar neticesinde işleminiz başlatılarak yapılabilmektedir.Acentemiz Sizin adınıza tüm işlemlerinizi gelmenize gerek kalmadan yürütebilmektedir.

Fransa Ticari Vize Başvuru Ücretiniz Nedir ?

Fransa konsolosluğu ticari vize ücreti 60 eurodur. Bu ücretlere ek olarak aracı kurum bedeli ve seyahat sağlık sigortası ücretleri tabi olacaktır.

Fransa Turistik Vize Başvuru Ücretiniz Nedir ?

Fransa turistik vize başvuru ücreti 60 eurodur. Aracı kurum ve sigorta bedeli dahil değildir…

Fransa Turist Vizesi Nasıl Alınır ?

Fransa turist vizesi eğer bir tanıdık vasıtası ile gidilecekse mutlaka yerel belediyeden davetiye alınması gerekmektedir. Eğer tanıdık bir akraba yok ise otel ve uçak rezervasyonu ile işlem yapılabilmektedir.

Uzun Süreli Fransa Ticari Vize Nasıl Alınır ?

Uzun süreli Fransa vize işlemleri için maddi durum evraklarınızın kuvvetli olması banka hesap ekstRedeki bakiyenizin kuvvetli olması 5 yıllık vize alımını kolaylaştırmaktadır.

Fransa Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur ? Dikkat Edilmesi Gerekenler ?

Fransa vize başvuru formu acentemiz tarafından doldurulmaktadır.Tüm başvuru işlemlerinde acentemiz yetkili acente statüsündedir.

Fransa Vize Başvurusu İçin Davetiyeyi Nasıl Temin Edebilirim

Fransa vize başvurusu için turistik davetiye yi orada ki yerel belediyeden temin edilmesi gerekmektedir. Fransa ticari vize başvuruların da ise bağlantıda olduğunuz firmadan davetiye almanız yeterlidir.

Fransa Vize Başvuru Sonucum Ne Zaman Çıkar ?

Fransa vize başvuru sonucu yaklaşık 2 günde sonuçlanmaktadır.

Fransa Vizesi İçin Biometrik Fotoğrafın Boyutları Nedir ?

Fransa vizesi için 3,5-4,5 biometric beyaz fon 2 adet fotoğraf olamsı yeterlidir.

Fransa Turistik vizesinde dikkat edilmesi gereken hususlar ;

Fransa Turistik vizesinde ; Akrabanız var ise mutlaka davetiye alarak seyahat etmeniz gerekmektedir.Davetiye belediyeden onaylı olarak çıkartılması gerekmektedir.Fransa da yaşayan akrabanızın şartları uygun ise belediye ye giderek 50 euro karşılığında adınıza davetiye çıkartabilmektedir.

Bu davetiyenin orjinalinin mutlaka posta yolu ile tarafınıza gönderilmesi gerekmektedir.Davetiye geldikten sonra başvuru evraklarınızı hazırlarken Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğini Evraklarınız ile birlikte konsolosluğa sunulması gerekmektedir.

Fransa vizesi turistik işlemlerinde herhangi bir tanıdığınız yok ise ve sadece tatil veya tur amaçlı seyahat edeceksiniz en önemli dikkat edilmesi gereken husus otel rezervasyonun konfirmeli olması gerekmektedir.Konsolosluk Sunduğunuz oteli aradığında sizin adınıza rezervasyonu görmesi gerekmektedir.Banka hesaplarınız kuvvetli olması vize sürenizin uzun çıkmasına sebep olabilmektedir.

Fransa konsolosluğuna akridite olan firmamız randevu konusunda istediğiniz zamana randevu alabilmektedir.Vizeler iki gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Suriye vatandaşları için Fransa Vizesi nasıl alınmalıdır ?

Suriye vatandaşları için Fransa vizesi alınabilmektedir..Fakat Fransa vizesi için mutluka Suriye vatandaşının Türkiye de oturumu olması gerekmektedir…Ayrıca Türkiye de ne iş ile uğraşıyorsa onun ile ilgili evrakları sunması gerekmektedir..Eğer banka hesapları ve tapu belgeleri arapça bunları İngilizce veya Almanca olarak sunması gerekmektedir..

Üçüncü ülke vatandaşları için Fransa vizesi nasıl alınır ?

Üçüncü ülke vatandaşları vize alımında kendi ülkelerindeki temsilcilikleri veya Türkiyeden başvuru yapmak istiyorlarsa mutlaka çalışma iznini veya ikametgah tezkeresini sunması gerekmektedir.Evraklarını başvuru yapacağı ülkenin resmi diline çevirerek yapması gerekmektedir.

Fransa ülkesi için oturum vizesi nasıl alınır ?

Fransa için oturum vizesi alınması için Fransa da yatırımda veya bir şirket kuruluşu olması gerekmektedir.Fransa Türk vatanadaşlarına oturumu zor vermektedir.Bunun için aile birleşimi ,Şirket veya gayrimenkul alımı yapılarak oturum sağlanabilir.
Fransa ülkesi için vatandaşlık vizesi nasıl alınır ?

Fransa Aile ziyaret vizesi nasıl alınır ?

Fransa aile ziyareti vizesi için ; Fransa da bulunan akrabanızın veya yakınınızın mutlaka belediyeden onaylı davetiye çıkarması gerekmektedir.Fransa belediyesinden çıkartılan davetiye genellikle 3 aylık olmaktadır..Çıkartılan davetiye ile birlikte web sitemizde yazılı olna evrakları hazırlayarak tarafımıza başvuru yapılabilmektedir.

Çiftçiler İçin Fransa vizesi nasıl alınır ?

Çiftçiler için Fransa vizesi alınması için kişinin çiftçilik belgesi, tapu belge fotokopileri ve diğer maddi durum evrakları olması gerekmektedir..Çiftçiler için Fransa vizesi mal varlığına, büyük ve küçük baş hayvan sayısına ve tapu fotokopilerine bağlıdır.

Fransa Çalışma vizesi nasıl alınır ?

Fransa çalışma vizesi alabilmek için; Fransa daki şirket tarafından tarafınıza çalışma izni yazısı veya work permit gönderilmesi gerekmektedir.Fransa çalışma vizesi için ; Fransa da bulunan yetkili mercii ler vasıtası ile işlemlerin evrakların çıkarılması gerekmektedir..Size çıkartılan çalışma izni yazısı ile evrakların hazırlanarak tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.

Fransa Fuar vizesi için başvuru şartları ?

Fransa fuar vizesi aynı Fransa ticari vizesi işlemleri gibidir.Fransa fuar vizesi için de Fransa dan davetiye veya Fransa daki fuarın Türkiye temsilciliğinden alınan davetiye yeterli olmaktadır..Sadece ziyaretçi amacı ile gidecek olan kişiler fuarın ilgili web sayfasından fuar giriş biletlerini temin edebilir..