Macaristan Vizesi Başvuru

  • Vize Alınacak Ülke :
  • Vize Başvuru Ücreti : LÜTFEN FİYAT SORUNUZ
ONLİNE HEMEN BAŞVURUNUZU YAPIN

BODROLU ÇALIŞAN OLARAK MACARİSTAN VİZESİ ANTETLİ KAĞIDA DİLEKÇE VERGİ LEVHASI İMZA SİRKÜLERİ TİCARİ SİCİL GAZETESİ FAALİYET BELGESİ ODA SİCİL KAYIT SURETİ SSK İŞE GİRİŞ SON 3 AYLIK MAAŞ BODROSU 4A HİZMET DÖKÜMÜ BANKA HESAP DÖKÜMLERİ ORJİNAL VE BANKADAN ONAYLI SON 3 AYLIK DÖKÜM OTEL VE UÇAK REZERVASYONLARI ( OTEL REZERVASYONU KONFİRMELİ OLMASI GEREKİYOR) DAVETİYE PASAPORT […]

BODROLU ÇALIŞAN OLARAK MACARİSTAN VİZESİ

  • ANTETLİ KAĞIDA DİLEKÇE
  • VERGİ LEVHASI
  • İMZA SİRKÜLERİ
  • TİCARİ SİCİL GAZETESİ
  • FAALİYET BELGESİ
  • ODA SİCİL KAYIT SURETİ
  • SSK İŞE GİRİŞ
  • SON 3 AYLIK MAAŞ BODROSU
  • 4A HİZMET DÖKÜMÜ
  • BANKA HESAP DÖKÜMLERİ ORJİNAL VE BANKADAN ONAYLI SON 3 AYLIK DÖKÜM
  • OTEL VE UÇAK REZERVASYONLARI ( OTEL REZERVASYONU KONFİRMELİ OLMASI GEREKİYOR)
  • DAVETİYE
  • PASAPORT 2 ADET RESİM
  • VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ

ŞİRKET ORTAKLARI  OLARAK MACARİSTAN VİZESİ

  • ANTETLİ KAĞIDA DİLEKÇE
  • VERGİ LEVHASI
  • İMZA SİRKÜLERİ
  • TİCARİ SİCİL GAZETESİ
  • FAALİYET BELGESİ
  • ODA SİCİL KAYIT SURETİ
  • BANKA HESAP DÖKÜMLERİ ORJİNAL VE BANKADAN ONAYLI SON 3 AYLIK DÖKÜM
  • OTEL VE UÇAK REZERVASYONLARI (OTEL REZERVASYONU KONFİRMELİ OLMASI GEREKİYOR)
  • DAVETİYE
  • PASAPORT 2 ADET RESİM
  • VUKUATLI NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ

Devlet Memurların’dan İstenen Evrak Listesi

  • En az 6 ay geçerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Konsolosluga hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bodrosu
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden Son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa araç ruhsat fotokopileri varsa
  • Kimlik fotokopisi
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Varsa tur programı
  • Yurt dışı seyahat saglık sigortası
  • Dikkat : 10 seneden eski pasaport kabul edilmez ve ispanya basvurusunda kişiler randevu günü şahsen gelmelidirler.

Devlet memurları’na Ticari Vize İçin Gerekli Evrak Listesi ;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Davetiye gideceğiniz ülkede ki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Far işe giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bodrosu
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Varsa tur programı
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Esnaflar İçin Vize Evrak Listesi

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3×4 formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli
  • Şirket antetli kagıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış baskonsolosluga yazılmıs vize talep dilekcesi
  • Firma sahibinin imza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi baglı bulundugu meslek odasından son 3 ay tarihli
  • Vergi levhası fotokoposi son dönem
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopiler
  • Kimlik fotokopisi ikametgah belgesi
  • Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası

Esnaflar İçin Ticari Vize Evrak Listesi;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3×4 formatın’da arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • Davetiye gidilecek ülkedeki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Fuar işer giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Firma sahibinin imza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi baglı bulundugu meslek odasından son 3 ay tarihli
  • Vergi levhası fotokoposi son dönem
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopiler
  • Kimlik forokopisi ikametgah belgesi
  • Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası
  • Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3X4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
  • Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce
  • Faaliyet belgesi  baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarihli
  • Avukatlar  barodan
  • Doktorlar tabibler odasından
  • Eczacılar eczacılar odasından
  • Diş hekimleri diş hekimleri odasından
  • Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
  • Vergi levhası fotokopisi son dönem
  • Ticaret sicil fotokopileri şirket ise
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN  TİCARİ VİZE EVRAK LİSTESİ;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3X4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf
  • İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
  • Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Antetli kağıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dilekçe fuar  ise  giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • DavetiyeGidilecek ülkedeki  şirketten  tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Faaliyet belgesi baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarıhlı
  • Avukatlar  barodan
  • Doktorlar tabibler odasından
  • Eczacılar eczacılar odasından
  • Diş hekimleri diş hekimleri odasından
  • Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • uçak ve otel rezervasyonları varsa tur programı
  • Yurt dışı seyahat sağlık siğortası
  • Vukuatlı nüfus kayıt örneği nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş çocukları gösteren
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekmektedir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri

Macaristan ticari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

Macaristan Ticari vizesinde davetiye davet eden firma tarafından antetli kağıda kaşeli imzalı olması gerekmektedir ve mail olarak kabul edilmektedir. Ticari vizeler genellikle 7 gün içerisinde konsolosluğun yoğunluğuna göre sonuçlanmaktadır.

Ticari vize de Dikkat edilmesi gereken en önemli husus Kendi şirketiniz veya çalıştığınız şirketiniz ile Macaristan dan davetiye gönderen şirketin iş kolu aynı olmalıdır. Macaristan konsolosluğu bu konu da çok dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin red olması anlamına da gelmektedir.

Genellikle seyahatiniz süresince vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun süreli olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının etkisi oldukça yüksektir. Ticari vizelerinizde otel ve uçak rezervasyonlarınız firmamız tarafından temin edilmektedir.

Macaristan Turistik vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

Macaristan turistik vizesinde uçak rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir. Otel rezervasyonlarınız otel den otelin antetli kağıdına kaşeli imzalı ve içeriğinde ödendi yazısı olmalıdır. Macaristan a aile arkadaş ziyareti olarak gidecek yolcularımız Macaristan da ki tanıdıklarından davetiye istemesi gerekmektedir.

Davetiye göçmenlik bürosundan onaylı olup davet eden kişi pasaport ve oturum kartını da yollamalıdır.  Davet eden şahıs yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür.

Turistik vize başvurularınız 7 veya 15 gün içerisinde Konsolosluk tarafından sonuçlandırılmaktadır.Turistik başvurularınızda seyahatinize en az 15 gün kala başvuru yapılmalıdır.

Macaristan vizesin de resim en 3.5 cm boy 4.5 cm arka fon beyaz içerik ebatı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır. Daha önceden VIS (biometrik vize sistemi)parmak izi uygulamasına girdiyseniz konsolosluk akredite acentesi olarak gelmenize gerek kalmadan tarafımızdan işlemler yürütülmektedir. VIS uygulamasına girmemiş yolcularımız randevu tarihinde parmak izi vermek için bizim ile beraber başvuruya gelmeleri gerekmektedir.