Yunanistan Vizesi Başvuru

  • Vize Alınacak Ülke :
  • Vize Başvuru Ücreti : LÜTFEN FİYAT SORUNUZ
ONLİNE HEMEN BAŞVURUNUZU YAPIN

Yunanistan vizesi başvuru işlemlerinizi eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde başvuru yapmanız adına firmamız sizin bütün işlerinizi A dan Z ye herşeyiyle takip etmektedir.

Hazırlamış olduğunuz Evraklarınızı otel uçak biletlerinizi, seyahat sigortanız dahil olmak üzere kontrolünü gerçekleştirip konsolosluğun görevlendirmiş olduğu yerelere başvuru yapıp ve vizenizi sorunsuz teslim almak adına vize alınana kadar takibini sürdürmekteyiz.

ÖĞRENCİLER İÇİN GÜNCEL YUNANİSTAN VİZE EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli, Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
Anne ve Babadan noter onaylı muvafakatname (Tüm noterlerde taslak kayıtlıdır. 18 yaş altı)
Öğrenci belgesi
Okul idaresinden alınacak izin yazısı (okul dönemlerinde)
Anne ve Babadan gidiş amacını masraflarını karşılayacağını belirten dilekçe
Ek olarak ebeveynin aşağıdaki yazılı olan kategorilerdeki evrakları hazırlamaları gerekiyor

İŞVERENLER  İÇİN GÜNCEL YUNANİSTAN VİZE EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
Bağkur belgesi ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
Şirket antetli kağıda gidiş amacını belirten ıslak kaşeli imzalı dilekçe
Oda sicil kaydı orjinali
Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
Ticari sicil gazete
İmza sirküleri
Şirket ve Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı ( ticari ise şirketin bankası, turistik ise şahsi banka hesap dökümleri konulacaktır.)
Şirket ve Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

BORDROLU ÇALIŞANLAR  İÇİN GÜNCEL YUNANİSTAN VİZE EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli, Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
Şirket antetli kağıda izin yazısı
Oda sicil kaydı orjinali
Vergi levhası ( son 3 yıl dahil )
Faaliyet belgesi (son 6 aydan eski olmayacak)
Ticari sicil gazete
İmza sirküleri
Ssk işe giriş bildirgesi ( barkodlu olarak)
Ssk 4a hizmet dökümü ( kurumdan onaylı olarak alınacaktır)
Son üç aylık maaş bordrosu (kaşeli imzalı)
Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
Şahsi dilekçe
Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

EV HANIMLARI  İÇİN GÜNCEL YUNANİSTAN VİZE EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli, Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
Şahsi dilekçe
Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı varsa
Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa
Evli ise eşinin gelir evrakları , bekar ise anne-babanın gelir evrakları sunulacaktır.

AVUKATLAR  İÇİN GÜNCEL YUNANİSTAN VİZE EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli, Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
Avukatlık kimlik kartı fotokopisi
baro yazısı
vergi levhası
Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı (eğer çalışan ise son 3 aylık maaş bordrosu eklenmelidir)

MEMURLAR  İÇİN GÜNCEL YUNANİSTAN VİZE EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli, Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
Kurum yazısı
Kurum kimlik fotokopisi
Son Üç aylık maaş bordrosu
Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

EMEKLİLER  İÇİN GÜNCEL YUNANİSTAN VİZE EVRAK LİSTESİ

Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ve imzalanmış pasaport.
Pasaport on yıldan eski olmamalı ve en az iki boş sayfası olmalı ve var ise eski pasaport
2 adet biometrik özelliklere uygun vesikalık resim (6 aydan eski ve bilgisayar baskısı olmamalı).
Tur programı (otel ve uçuş bilgileri gözükmelidir) ve turdan alınacak seyahat edecek kişilerin isimleri gözüken yazı.
Tur sözleşmesi çift taraf imzalı kaşeli
Tur ile gitmeyecek kişiler otel ve uçak rezervasyonlarını sunmalıdır.
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınacak olup ikamet adreslerinin gözükmesi gerekiyor)
Ticari gidecek kişiler davetiye
Akraba ziyareti için gidecek kişiler belediye onaylı davetiye ve davet eden kişinin pasaport fotokopisi ve gelir evrakları
Emekli olduğuna dair belge
Şahsi üç aylık güncel bakiyeli banka hesap dökümü orjinali bankadan kaşeli ve imzalı
Şahsi tapu ve araç ruhsat fotokopisi varsa

Yunanistan Ticari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

Yunanistan Ticari vizesinde davetiyenin mail olarak ve antetli kağıtta kaşeli imzalı olarak gelmesi yeterlidir.Ticari vizeler genellikle 5 veya 7 gün içerisinde konsolosluğun yoğunluğuna göre sonuçlanmaktadır.

Ticari vize de Dikkat edilmesi gereken en önemli husus Kendi şirketiniz veya çalıştığınız şirketiniz ile Yunanistan dan davetiye gönderen şirketin iş kolu aynı olmalıdır. Hollanda konsolosluğu bu konu da çok dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin red olması anlamına da gelmektedir.

Genellikle 3 aylık vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun süreli olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının etkisi oldukça yüksektir. Ticari vizelerinizde otel ve uçak rezervasyonlarınız firmamız tarafından temin edilmektedir.

Yunanistan Turistik vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

Yunanistan turistik vizesinde otel ve uçak rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir. Yunanistan a aile arkadaş ziyareti olarak gidecek yolcularımız Yunanistan da ki tanıdıklarından belediye onaylı orijinal davetiye gelmesi gerekmektedir.

Davet eden şahıs yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür. Turistik vize başvurularınız 7 veya 10 gün içerisinde Konsolosluk tarafından sonuçlandırılmaktadır.

Yunanistan vizesin de resim en 3.5 cm boy 4.5 cm arka fon beyaz içerik ebatı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır. Daha önceden VIS (biometrik vize sistemi)parmak izi uygulamasına girdiyseniz konsolosluk akredite acentesi olarak gelmenize gerek kalmadan tarafımızdan işlemler yürütülmektedir.