Çek Cumhuriyeti Vizesi

  • Vize Alınacak Ülke :
  • Vize Başvuru Ücreti : LÜTFEN FİYAT SORUNUZ
ONLİNE HEMEN BAŞVURUNUZU YAPIN

Şirket sahipleri ve ortakları için Çek cumhuriyeti vizesi vize başvuru belgeler: Şirket antetli kagıdına Çek cum. konsolosluguna hitaben seyehat maksadını , gidiş dönüş tarihini belirten kaşeli ve imzalı dilekçe.(dilekçe örnegini şirketimizden talep edebilirsiniz) Şirket imza sirküleri Faaliyet belgesi(6 aydan eski olmayacak) Vergi levhası ticaret sicil gazetesi Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir. Yeni çekilmiş 2 tane […]

Şirket sahipleri ve ortakları için Çek cumhuriyeti vizesi vize başvuru belgeler:

  • Şirket antetli kagıdına Çek cum. konsolosluguna hitaben seyehat maksadını , gidiş dönüş tarihini belirten kaşeli ve imzalı dilekçe.(dilekçe örnegini şirketimizden talep edebilirsiniz)
  • Şirket imza sirküleri
  • Faaliyet belgesi(6 aydan eski olmayacak)
  • Vergi levhası
    ticaret sicil gazetesi
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • Yeni çekilmiş 2 tane arka fon beyaz vesikalık fotoğraf
  • şirketin ve şahsın banka hesap cüzdan fotokopileri
  • Ticari ziyareti yapılcak ise Çek cumhuriyetinde firmadan davetiye
  • En az 6 geçerli pasaportlarınız varsa eski pasaportlarınız.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Kredi kartı extresi
  • 30000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası(biz temin ediyoruz)

Bordrolu çalışanlar için Çek cumhuriyeti vizesi başvuru evrakları

  • Şirket antetli kağıdına Çek cumhuriyeti konsolosluğuna hitaben gidiş dönüş amacını belirten kaşeli ve imzalı dilekçe.(dilekçe örneğini şirketimizden talep edebilirsiniz)
  • Şirket imza sirküleri
  • Faaliyet belgesi 6 aydan eski olmayacak
  • Vergi levhası
  • ticaret sicil gazetesi
  • ssk işe giriş bildirgesi
  • son 3 aylık maaş bordroları
  • ssk hizmet dökümü
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • Yeni çekilmiş 2 tane arka fon beyaz vesikalık fotoğraf
  • şirketin ve şahsın banka hesap cüzdan fotokopileri
  • kredi kartı extresi
  • Ticari ziyareti yapılacak ise Çek cumhuriyetindeki firmadan davetiye
  • En az 6 geçerli pasaportlarınız varsa eski pasaportlarınız.
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • 30000 eur teminatlı seyahat sağlık sigortası(biz temin ediyoruz)

Emekliler için Çek cumhuriyeti vizesi başvuru belgeleri:

  • Çek cumhuriyeti  konsolosluğu vize bölümüne hitaben dilekçe
  • Emekli cüzdan fotokopisi
  • Varsa tapu araç ruhsat fotokopisi
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • Yeni çekilmiş 2 tane arka fon beyaz vesikalık fotograf
  • En az 6 ay geçerli pasaportlar varsa eski pasaportlarınız
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Otel ve uçak rezervasyonlarınız
  • 30000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası(biz temin ediyoruz)

Ev hanımları için Çek cumhuriyeti vizesi vize başvuru belgeleri:

  • Çek cumhuriyeti konsolsoluğu vize bölümüne hitaben dilekçe
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi
  • 2 tane yeni çekilmiş arka fon beyaz vesikalık fotoğraf resim
  • En az 6 ay geçerli pasaport ve varsa eski pasaportlarınız
  • Oturmuş olduğunuz evin kira kontratı veya tapusu
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • Eşi çalışıyor veya işveren ise yukardaki evraklarında hazırlanması gerekmektedir.
  • 30000 euro teminatı seyehat saglık sigortası(biz temin ediyoruz)

Öğrenciler için Çek cumhuriyeti vizesi başvuru belgeleri

  • Çek cumhuriyeti konsolosluğu vize bölümüne dilekçe
  • Okuldan yeni tarihli örgenci belgesi
  • 18 yaşını doldurmamış ise anne ve babadan noterden alınacak muvafakat name
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi
  • Nüfus cüzdan fotokopisi
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • 2 tane yeni çekilmiş arka fon beyaz vesikalık fotoğraf
  • Anne baba işveren veya çalışan ise yukarıdaki evraklarda hazırlanacak
  • En az 6 ay geçerli pasaport varsa eski pasaportlarınız
  • 30000 euro teminatlı seyahat sağlık sigortası(biz temin ediyoruz)

Devlet Memurların’dan İstenen Evrak Listesi

  • En az 6 ay geçerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Konsolosluga hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
  • Son 3 aylık maaş bodrosu
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden Son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa araç ruhsat fotokopileri varsa
  • Kimlik fotokopisi
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Varsa tur programı
  • Yurt dışı seyahat saglık sigortası
  • Dikkat : 10 seneden eski pasaport kabul edilmez ve ispanya basvurusunda kişiler randevu günü şahsen gelmelidirler.

Devlet memurları’na Ticari Vize İçin Gerekli Evrak Listesi ;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf
  • Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
  • Davetiye gideceğiniz ülkede ki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • Far işe giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Konsolosluğa hitaben dilekçe
  • Bağlı olduğu makamdan izin belgesi
  • Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi
  • So3 aylık maaş bodrosu
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan ve randevu gününden son 1 hafta içinde alınmış olması gerekir
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Uçak ve otel rezervasyonları
  • Varsa tur programı
  • Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Esnaflar İçin Vize Evrak Listesi

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3×4 formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli
  • Şirket antetli kagıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış baskonsolosluga yazılmıs vize talep dilekcesi
  • Firma sahibinin imza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi baglı bulundugu meslek odasından son 3 ay tarihli
  • Vergi levhası fotokoposi son dönem
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopiler
  • Kimlik fotokopisi ikametgah belgesi
  • Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası

Esnaflar İçin Ticari Vize Evrak Listesi;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3×4 formatın’da arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • Davetiye gidilecek ülkedeki şirket tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Fuar işer giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Firma sahibinin imza beyannamesi
  • Faaliyet belgesi baglı bulundugu meslek odasından son 3 ay tarihli
  • Vergi levhası fotokoposi son dönem
  • Ticari sicil gazetesi fotokopisi var ise
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaşeli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alınmıs olması gerekir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopiler
  • Kimlik forokopisi ikametgah belgesi
  • Otel ucak rezervasyonları yurt dışı seyahat saglık sigortası
  • Vukatlı nufus kayıt örneği nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN VİZE EVRAK LİSTESİ

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3X4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
  • Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce
  • Faaliyet belgesi  baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarihli
  • Avukatlar  barodan
  • Doktorlar tabibler odasından
  • Eczacılar eczacılar odasından
  • Diş hekimleri diş hekimleri odasından
  • Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
  • Vergi levhası fotokopisi son dönem
  • Ticaret sicil fotokopileri şirket ise
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı

AVUKAT DOKTOR ECZACILAR İÇİN  TİCARİ VİZE EVRAK LİSTESİ;

  • En az 6 ay gecerli pasaport son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız
  • 3X4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotograf
  • İmza beyannamesi şirket ise sirküleri
  • Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Antetli kagıdına  kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış  baskonsolosluguna hitaben yazilmış dılekce fuar  ise  giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler
  • Konfirmeli otel rezervasyonu yapılmadan telefonla bilgi alınması gerekmektedir.
  • DavetiyeGidilecek ülkedeki  şirketten  tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdıgı davetiye
  • Faaliyet belgesi baglı oldugu meslek odasından ve son 3 ay tarıhlı
  • Avukatlar  barodan
  • Doktorlar tabibler odasından
  • Eczacılar eczacılar odasından
  • Diş hekimleri diş hekimleri odasından
  • Mimarlar ve mühendisler mimarlar ve mühendisler odasından
  • Kimlik fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • ucak ve otel rezervasyonları varsa tur programı
  • Yurt dışı seyahat saglık sogortası
  • Vukuatlı nüfüs kayıt örnegi nufus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli anne baba eş cocukları gösteren
  • Son 3 aylık banka hesap dökümü bankadan kaseli imzalı veya hesap cüzdanı güncel tarihli hesap bakiyesi bulunan randevu gününden son 1 hafta içinde alinmış olması gerekmektedir
  • Tapu fotokopileri varsa arac ruhsat fotokopileri

Çek Cumhuriyeti ticari vize uygulamasında bilinmesi gerekenler ,

Çek Cumhuriyeti Ticari vizesinde davetiye davet eden firma tarafından antetli kağıda kaşeli imzalı olması gerekmektedir. Ticari vizeler genellikle 7 gün içerisinde konsolosluğun yoğunluğuna göre sonuçlanmaktadır.

Ticari vize de Dikkat edilmesi gereken en önemli husus Kendi şirketiniz veya çalıştığınız şirketiniz ile Çek Cumhuriyeti dan davetiye gönderen şirketin iş kolu aynı olmalıdır. Çek Cumhuriyeti konsolosluğu bu konu da çok dikkatli davranmaktadır. Davetiye de tutarsızlık vizenizin red olması anlamına da gelmektedir.

Genellikle seyahatiniz süresince vize uygulamaktadır. Ticari vizelerde bu süre 1 yıl ile 5 yıla kadar uzayabilir. Vizenizin uzun süreli olmasında daha önceki vizelerinizin ve kullanımlarının etkisi oldukça yüksektir. Ticari vizelerinizde otel rezervasyonlarınız opsiyonlu olmalıdır tarafınızdan temin edilmelidir veya davetiyede konaklayacağınız adres sunulmalıdır ve uçak rezervasyonlarınız firmamız tarafından temin edilmektedir.

Çek Cumhuriyeti Turistik vize uygulamalarında bilinmesi gerekenler ;

Çek Cumhuriyeti turistik vizesinde uçak rezervasyonlarınızı firmamız temin etmektedir. Otel rezervasyonlarınız otelden otelin antetli kağıdına ödemesi alındı yazısı ile kaşeli imzalı olarak gelmesi gerekmektedir. Çek Cumhuriyeti ne aile arkadaş ziyareti olarak gidecek yolcularımız Çek Cumhuriyeti de ki tanıdıklarından davetiye istemesi gerekmektedir.

Davetiye göçmenlik bürosundan onaylı olup davet eden kişi pasaport ve oturum kartını da yollamalıdır. Davet eden şahıs yakın akrabanız ise akrabalık bağınızı kanıtlamanız gerekmektedir. Tam vukuatlı nüfus kayıt örnekleri ile kanıtlamanız mümkündür. Turistik vize başvurularınız 7 veya 15 gün içerisinde Konsolosluk tarafından sonuçlandırılmaktadır.Turistik başvurularınızda seyahatinize en az 15 gün kala başvuru yapılmalıdır.

Çek Cumhuriyeti vizesin de resim en 3.5 cm boy 4.5 cm arka fon beyaz içerik ebatı %80 olacak şekilde ve 6 aydan eski olmamalıdır.